Een nabestaandenplan: wat vind jij daarvan?

Voor nabestaanden is een overlijden vaak emotioneel. En er komt ook veel regelwerk bij kijken. Om dat praktische leed wat te verzachten, ontwikkelde SNS samen met Marieke Henselmans deze site Meegeven.nl. Daarop kunnen mensen een nabestaandenplan invullen.

Vooraf: alles op orde

Na een sterfgeval (onverwacht of niet) weten Nabestaanden vaak niet waar te beginnen. Alle gegevens die je vooraf meegeeft en samen deelt, maakt het voor nabestaanden achteraf 10x makkelijker om een overlijden af te wikkelen.

Meegeven.nl is een kennissite met een ‘digitale kluis’, waar je bij leven alle belangrijke gegevens veilig in kunt opbergen in de vorm van een Nabestaandenplan. Daarin staat niet alleen wat je uitvaartwensen zijn, maar ook praktische zaken zoals informatie over de notaris, verzekeringen, bankgegevens en een overzicht van je abonnementen en social media accounts. Want ook je digitale nalatenschap is belangrijk. Van alle gegevens in je kluis maak je met één klik een PDF. Zo ligt alles klaar, digitaal of in een handzaam document. En kunnen jouw nabestaanden na je overlijden alles in één keer vinden en regelen zoals jij dat hebt gewild.

De dag van overlijden

Er komt veel op je af zo vlak na het overlijden van iemand die je dierbaar is. Door je emoties en vermoeidheid lukt het niet altijd om overal aan te denken. Daarom hebben we een stappenplan gemaakt voor de dag van overlijden.

De week van de uitvaart

Helaas weet je niet altijd de wensen van de overledene. De uitvaartondernemer wil hoe dan ook snel horen wat het gaat worden. Neem dan toch de tijd om hierover na te denken en de wensen met de nabestaanden af te stemmen.

Achteraf: de afwikkeling

Ondanks verdriet en vermoeidheid moet er na de uitvaart heel veel geregeld worden. We proberen je hierbij te helpen met informatie, praktische lijstjes en online Nabestaandenplan.

Start ook met jouw persoonlijke Nabestaandenplan

Je kunt eenvoudig beginnen door een gratis persoonlijk account aan te maken. Je kunt je Nabestaandenplan altijd tussentijds opslaan, zodat je het ook in kleine stukjes kunt invullen.

En als je zover bent, kun je jouw Nabestaandenplan downloaden, printen en delen met je nabestaanden.

Liever op papier?

In het werkboek en bijbehorend informatieboek ‘Laat je niet kisten door de commercie’ kun je al je gegevens op papier invullen. Zo hebben je nabestaanden straks alles bij elkaar.

Invullen op deze website en daarna exporteren naar PDF kan ook!

© 2019 Meegeven.nl is een initiatief van Marieke Henselmans en SNS.

Veelgestelde vragen  |  ​Privacy & Disclaimer  |  Contact